Wat is een Smart TV?


Eén van de eerste keuzes die u moet gaan maken bij het beslissen over de aankoop van een nieuwe televisie is de keuze tussen een gewone tv en een Smart tv. Maar wat is een smart tv nu precies en heeft u zo een nodig? Een Smart TV wordt ook wel eens een 'slimme' tv genoemd, dit omdat je naast kijken wat er op dit moment wordt uitgezonden, je veel meer kunt doen dankzij de internetverbinding. Dankzij deze internetverbinding zijn tal van extra functies mogelijk op de televisie, denk maar aan apps, een internetbrowser, Netflix, YouTube, films on demand en veel meer. 


Een Smart TV kunt u gemakkelijk verbinden met het internet. Dit kan in de meeste gevallen draadloos via het Wi-Fi netwerk, maar anders zeker via een kabel. Heeft u geen internetkabel dicht bij de plaats van de televisie, let er dan zeker op dat uw nieuwe tv uitgerust is met Wi-Fi om deze draadloos te kunnen verbinden.


Apps en updates via het internet

Een Smart TV is aangesloten op een internetverbinding. De tv gebruikt deze verbinding om updates te downloaden en u diverse apps aan te bieden. Vaak kunt u zelf de apps kiezen die u wenst te gaan gebruiken. Zo kan dit bijvoorbeeld een app zijn voor het laatste nieuws te bekijken, of het weer. Maar ook de app van Netflix of Youtube. Ook zijn games beschikbaar tussen de apps. Extra apps zijn er altijd te downloaden.


Kijk naar wat u wil, wanneer u het wilt

Met de apps beschikbaar op een Smart TV gaat er een wereld vol mogelijkheden open voor u. Zo is YouTube de populairste app op de Smart TV. Zo kun je samen filmpjes kijken vanaf de bank in de woonkamer. Films en series op aanvraag kan dan weer gemakkelijk via Netflix. Vanaf nu kan u zelf beslissen wat er wordt uitgezonden op uw tv. Gewoon snel iets opzoeken op het internet kan ook met je Smart TV, al wordt deze functie minder gebruikt omdat het handiger is om dit via uw tablet of smartphone te doen. Maar als je samen wil internetten is dit een handige optie omdat iedereen gezellig mee kan kijken. 


Games voor de Smart TV

Zelfs gamen rechtstreeks op de tv lukt met een Smart tv. De laatste jaren hebben deze games een flinke ontwikkeling meegemaakt. Zo worden de games beschikbaar voor de Smart tv steeds geavanceerder, zonder dat u daar een extra spelconsole voor nodig hebt. Wanneer u wil gamen op uw smart-tv is een controller wel handig. Echter lukt alles ook met de afstandsbediening. 


Slimme TV met slimme afstandsbediening

Over de afstandsbediening gesproken, deze is ook in veel gevallen speciaal aangepast aan uw Smart tv. Zo'n afstandsbediening heeft veel meer dan cijfers en knoppen om te zappen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook punten op het scherm mee aanwijzen en hij begrijpt wat u wilt. Samengevat is een Smart tv dus een tv waar je veel meer mee kan dan enkel TV kijken.

Alle bedragen zijn inclusief 21% btw en eventuele recupelbijdrage.
bancontact ideal klarnapaylater paypal
Trust BadgesTrust Badges